Uncategorized

Психично здраве – тревожност, депресия, панически атаки

“Нашето общество е общество на хронично нещастни хора, измъчвани от самотата и страховете си, зависими и унижавани, склонни към разрушение и изживяващи радост от това, че са успели да “убият време”, което те постоянно се опитват да спестят.”

Ерих Фром

Дали се разпознахте в тази мисъл на известния германски философ-хуманист, психоаналитик, психолог и социолог, или пък познавате такива хора, или вашите близки функционират така…

Или може би сте имали паник атаки? Или имате близък с депресия?

Всеки трети човек в България страда от хроничен стрес или има проблеми с психичното си здраве, всеки втори се среща с емоционални или ментални затруднения, без да говори за това.

Защо ли? От страх и от срам да не бъде отхвърлен и подложен на унижение, да не бъде подложен на социална стигма или казано по друг начин неодобрен и дискриминиран въз основа на проблеми с психичното или менталното си здраве.

Нашата цел – да говорим за хроничното нещастие, човешките страхове, душевната болка, тревожността, депресията и стреса открито, разбираемо и полезно.

Нашата мисия – да спомагаме за разбиване на социалната стигма, която влиза в разрез с истината за психичното здраве и човещината, да образоваме, да информираме и да помагаме да си помагате.

Имате право да имате живота си и да бъдете щастливи!

Имате право да бъдете психически и ментално здрави!

error: